blog

DSSH keurmerk voor TIVA Experience

Door: Redactie Serious Anesthesia

IMG_20220909_153910_2
Op vrijdag 9 september heeft Mary Dankbaar tijdens het DSSH Congres 2022 in Maastricht het DSSH-keurmerk voor medische serious games uitgereikt aan Tanja van Goethem van Serious Anesthesia. De anesthesiologische serious game TIVA Experience is door de deskundige jury gewaardeerd met drie sterren.

Beoordeling jury

Mary Dankbaar las namens de DSSH het juryrapport voor: “De game TIVA Experience is een goed uitgewerkt en mooi vorm gegeven simulatiespel waarin de juiste keuzes moeten worden gemaakt voor een goede anesthesie tijdens OK. De totale intraveneuze anesthesie (TIVA) staat centraal. De speelomgeving bevat veel content, zoals animaties, vragen met feedback, simulatie-opdrachten met uit te voeren anesthesiehandelingen en verschillende scenario’s waarmee kan worden geoefend. Het gameverloop wordt bepaald aan de hand van een algoritme met verschillende parameters. Dat, in combinatie met de variëteit aan casuïstiek maakt het een uitdagend spel waarmee realistisch kan worden geoefend en ook replay interessant is.”

De game is goed uitgewerkt en mooi vormgegeven
Jury DSSH
Uitreiking DSSH keurmerk aan TIVA Experience

Uitreiking DSSH-keurmerk voor TIVA Experience

DSSH Congres 2022 ‘Explore the trends’

Het DSSH Congres 2022 werd gehouden in het MUMC+ ziekenhuis in Maastricht en stond dit jaar in het teken van ‘Explore the trends’. DSSH heeft als doel het bevorderen van de ontwikkeling van simulatie en ‘serious gaming’. Naast keynotes van Debra Nestel (‘Trends in healthcare simulation research’) en Jessica Mesman (‘Unpacking the reality of simulation: an exploration of video-based peer coaching’) werden die dag ook workshops en een rondleiding door het simulatielab van het MUMC+ gegeven.

Serious Anesthesia

Stichting Serious Anesthesia is een initiatief van anesthesiologe Tanja Beldman en zorgprofessioneel Tanja van Goethem. De serious game TIVA Experience en de Serious Anesthesia mobiele app zijn door Serious Anesthesia ontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaar Continous Learning.

DSSH uitreiking aan TIVA Experience

Aad Lievaart van Continuous Learning (l) en Tanja van Goethem van Serious Anesthesia (r)

vlcsnap-2022-05-09-21h34m02s863
Download de Serious Anesthesia app