FAQ

Algemene vragen

Wat zijn de bedrijfsgegevens van Stichting Serious Anesthesia?
E-mailadres: info@seriousanesthesia.nl

KvK-nummer: 80705391

Btw-identificatienummer: NL861768371B01

Wat is een serious game?
Een serious game is een digitale game met een educatief doel. Door realistische scenario’s te oefenen in een digitale omgeving, pas je opgedane theoretische kennis meteen toe in de praktijk. Zo train je vaardigheden snel, effectief, veilig en op een leuke manier en natuurlijk waar en wanneer het jou uitkomt.
Wat zijn de kosten per game of scholing?
De TIVA Experience is gratis te spelen. Alleen voor het aanvragen van de mogelijke accreditatie worden kosten gerekend. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de game. Aan de interactieve trainingen van LeQuest zijn wel kosten verbonden.
Mijn persoonsgegevens bij Serious Anesthesia kloppen niet
Een game of training van Serious Anesthesia werkt niet op mijn apparaat
Alle games zijn uitvoerig getest en werken. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het aan de tablet c.q. telefoon liggen of het netwerk waarop u zit. Indien het probleem zich blijft voortdoen, neemt u dan contact op met info@seriousanesthesia.nl
Hoe krijg ik mijn accreditatiepunten?
Als medisch specialist, anesthesiemedewerker, verpleegkundige of PA kunt u in aanmerking komen voor accreditatiepunten. Kijk bij de bijscholing of die ook voor u geaccrediteerd is. Bij de scholingen van LeQuest krijgt u een certificaat die u zelf kan indienen bij de NVAM of V&VN. De TIVA game is geaccrediteerd met 3 punten per patiënten scenario bij de NVAM. Hiervoor kunt u een certificaat downloaden en indienen bij de NVAM. Voor anesthesiologen en physician assistants anesthesiologie is accreditatie aangevraagd verleend door de European Accreditation Council for CME. Deze accreditatie moet u voorlopig zelf toevoegen in uw dossier van GAIA. Binnenkort zal er ten gevolgen van een samenwerking tussen de EACCME en GAIA een automatische bijschrijving van uw punten komen.
Hoe lang kan ik over een bijscholing doen?
De TIVA Experience download je de app op je telefoon of tablet. De game kan tussendoor gepauzeerd en/of opgeslagen worden. De tijd die u ervoor nodig heeft, zal afhankelijk zijn van uw voorkennis en/of opleidingsniveau. De simulaties van LeQuest zijn een jaar toegankelijk, de duur van de training is afhankelijk van de gekozen training.

Vragen over de TIVA Experience

Waarin verschilt de TIVA Experience van nascholing op locatie?
Een online simulatie als de TIVA Experience is vergelijkbaar met een simulatie op locatie. De TIVA Experience kan je echter spelen op je eigen mobiel of tablet én wanneer het jou uitkomt. De online simulatie start meestal met een introductie om met de verschillende mogelijkheden in de game te oefenen. Ook is er een mogelijkheid eerst de kennis op te frissen voordat je aan de werkelijke simulatie begint.
Kan ik de TIVA Experience tijdens het spelen pauzeren?
Ja. Je kan de game op elk moment onderbreken of weer verder gaan. Een leersysteem van Serious Anesthesia houdt dit voor u bij. U kunt alleen geen gedeeltes overslaan en zal de gehele TIVA Experience moeten doorlopen om uiteindelijk de accreditatie te verkrijgen.
Krijg ik een certificaat na het voltooien van de TIVA Experience?
Na het succesvol doorlopen van de TIVA Experience krijgt u het cerificaat op het door u opgegeven e mail adres opgestuurd.
De TIVA Experience werkt bij mij niet
Alle games zijn uitvoerig getest en werken, mocht dit niet het geval zijn dan kan het aan de tablet/ telefoon liggen of het netwerk waarop u zit. Of weet u wellicht niet wat er in de game van u wordt verwacht. In de game kunt u contact opnemen met de helpdesk? Mocht het een probleem blijven neemt u dan contact op met info@seriousanesthesia.nl
Ik kom niet verder in de TIVA Experience
Wellicht kan het zijn dat u niet weet wat er in de game van u verwacht wordt. In de game kunt u daarom contact opnemen met de helpdesk. Indien het probleem zich blijft voortdoen, neemt u dan contact op met info@seriousanesthesia.nl
Is er begeleiding bij de TIVA Experience?
De TIVA Experience start in het begin met een instructie van de serious game. Heeft u toch nog vragen of denkt u echt niet verder te komen in de TIVA Experience, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website.

Vragen over de trainingen van LeQuest

Ik heb een vraag over de werking van de simulatietraining
Neemt contact op met de helpdesk van LeQuest via customerservice@lequest.com
Ik heb betaald via iDeal maar kan de training niet gelijk starten
Bij de interactieve online simulatietrainingen van LeQuest wordt gebruikgemaakt van een aanvraagformulier. Deze wordt alleen tijdens kantoortijden opgepakt. Mocht dit langer duren dan 48 uur, neem dan contact op met customerservice@lequest.nl. We doen ons best ervoor te zorgen dat u de bijscholing zo snel mogelijk na betaling kunt volgen. We hopen in de toekomst dit betaal- en authorisatietraject te automatiseren.
Hoe krijg ik mijn accreditatiepunten?
Als medisch specialist, anesthesie medewerker, verpleegkundige of PA kunt u in aanmerking komen voor accreditatiepunten. Kijk bij de bijscholing of die ook voor u geaccrediteerd is. Bij de scholingen van LeQuest krijgt u een certificaat.