blog

EACCME accreditatie TIVA Experience

25/09/2022 De EEACME accreditatie voor de TIVA Experience in de Serious Anesthesia-app is een feit! Aan het eerste scenario is één accreditatiepunt toegekend.

Door: Redactie Serious Anesthesia

2022_09_25_logo_EACCME_ESAIC
De European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME) heeft het eerste TIVA Experience scenario in de Serious Anesthesia-app op de lijst met geaccrediteerde online trainingen gezet en hier één accredicatiepunt aan toegekend. Daarnaast is de serious game recent 'endorsed' door de European Society of Anaesthesiology and Intensive Care (ESAIC).

Accreditatie EACCME

Accreditatie door de EACCME was voor Serious Anesthesia een belangrijke doelstelling omdat het Nederlandse accreditatie orgaan (GAIA) zelf geen online serious games en simulatietrainingen voor medische accreditatie in behandeling neemt. Anesthesiologen die het eerste scenario van de TIVA Experience succesvol hebben afgerond, kunnen voor een kleine vergoeding een certificaat downloaden en dit zelf handmatig uploaden in hun persoonlijke PE-online dossier.

EACCME accreditatie was belangrijk doel
Tanja Beldman Mede-oprichtster Serious Anesthesia

ESAIC endorsement

Ook zijn we blij te kunnen melden dat de ESAIC, de Europese organisatie die onder meer elk jaar het Euroanesthesia-congres organiseert, officieel de Serious Anesthesia-app steunt. Eerder kreeg Serious Anesthesia voor de TIVA Experience al het DSSH-keurmerk uitgereikt.

Tweede scenario TIVA Experience

Het tweede patiëntscenario is al in een vergevorderd stadium van ontwikkeling en binnenkort kunnen we daar al meer over bekendmaken. Zowel het eerste als het tweede scenario is in het Nederlands én het Engels speelbaar.

Over Serious Anesthesia

Stichting Serious Anesthesia is een initiatief van anesthesiologe Tanja Beldman en zorgprofessioneel Tanja van Goethem. De serious game TIVA Experience en de Serious Anesthesia mobiele app zijn door Serious Anesthesia ontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaar Continous Learning. Ook biedt Serious Anesthesia op haar website, door LeQuest ontwikkelde, online simulatietrainingen van medische apparatuur aan.

vlcsnap-2022-05-09-21h34m02s863
Download de Serious Anesthesia app